-->

Google відключив у Search Console інструмент прив'язки регіону

Google відключив у Search Console інструмент прив'язки регіону, а також видалить ці звіти 22 вересня.

Google відключив у Search Console інструмент прив'язки регіону

Раніше цей інструмент використовували, щоб прив'язати регіон до міжнародного домену або певної папки сайту. Зараз у цьому немає потреби, оскільки Google використовує інші сигнали для прив'язки регіону.

1. ccTLD доменам завжди прив'язується до регіону країни, якому належить.

Для .UA зони завжди буде прив'язка до України, .PL до Польщі тощо. Є винятки для деяких зон, які набули великої популярності, типу .CO або .IO, тому сприймаються Google як gTLD замість ccTLD і можуть успішно просуватися в різних країнах/регіонах.

2. gTLD домени також можуть прив'язуватися до регіонів

Якщо використовуються налаштування HREFLANG, гугл враховує їх для врахування пріоритету показу в конкретному регіоні. Якщо не використовується HREFLANG, то може враховуватися локація бізнесу, налаштована в Google Business Profile, зі сторінки контактів або з частої згадки топонімів на сторінках сайту.

3. Прив'язка папок здійснюється за допомогою HREFLANG

Різні директорії сайту можна прив'язати до різних регіонів. Але при цьому сам домен повинен знаходитися в зоні gTLD, а Google повинен проіндексувати більшу частину сайту, щоб "побачити" всі необхідні сигнали.

Ознайомтеся з новою документацією Google на міжнародних та мультимовних сайтах:

https://developers.google.com/search/docs/specialty/international 

Врахуйте, що технічні умови є обов'язковими, але недостатніми для просування у всіх цікавих вам країнах. Краще спочатку досягти успіху в одній локації і тільки після цього розширюватись.