-->

Оголошено важливі новини: незабаром ChatGPT може бути «скрізь»

 Тепер розробники додатків можуть використовувати цю технологію.

Snapchat є однією з перших програм, яка інтегрувала ChatGPT, як показано на зображенні. Зображення: OpenAI

ChatGPT окупував багато технологічних арен за рекордно короткий час, і нещодавно з’явилися новини, яких, можливо, багато хто чекав. Зокрема, у своєму блозі OpenAI анонсував пару нових досягнень, які зможуть значно розширити доступ до технології ChatGPT.

Тепер OpenAI дає змогу розробникам додатків інтегрувати ChatGPT у свої додатки через API OpenAI або інтерфейс програмування. Це означає, що в майбутньому ми побачимо набагато більше технологій чат-ботів на багатьох інших фронтах.

Розширене розпізнавання мови

Друга частина новини полягає в тому, що так звана модель Whisper також інтегрована в API. Whisper, представлений у вересні минулого року, — це модель розпізнавання мовлення, яку можна використовувати, серед іншого, для перекладу, транскрипції та перетворення мови в текст.

Модель Whisper була навчена на більш ніж 680 000 годинах багатомовних наборів даних, отриманих з Інтернету. Це просунута модель, яка, як стверджує OpenAI, повинна впоратися з акцентами, фоновим шумом і технічним жаргоном.

Усі тонкі технічні подробиці про роботу Whisper можна знайти в технічному описі.

Одна з причин, чому API ChatGPT тепер доступний для розробників, полягає в тому, що OpenAI значно знизив витрати. За допомогою різних оптимізацій компанія стверджує, що вони скоротили витрати на цілих 90 відсотків.

Нову API вже прийняла низка відомих гравців. Серед перших користувачів — популярний додаток Snapchat, який цього тижня представив функцію під назвою My AI for Snapchat+.

Чат-бот з можливістю налаштування

"Мій штучний інтелект" — це експериментальна функція на основі ChatGPT, яку OpenAI описує як «дружнього та налаштовуючого» чат-бота, який легко доступний у додатку Snapchat. Чат-бот може, серед іншого, давати рекомендації та писати вірші, зазначають у компанії.

Відомий додаток для покупок Instacart, який доступний переважно в США та Канаді, також підхопив карусель. Використовуючи технологію ChatGPT, користувачі Instacart незабаром зможуть задавати запитання про їжу та інші продукти, включаючи вказівки щодо конкретних страв і запитання, пов’язані з харчуванням.

Крім того, програма для глобального навчання Quizlet, яка вже деякий час працює з OpenAI, представила функцію Q-чат на основі ChatGPT. Це репетитор ШІ, який, серед іншого, може задавати запитання, адаптовані до відповідного навчального матеріалу.

Додаткову інформацію про нові API можна знайти в офіційному блозі OpenAI .

Ми вже отримали деякі ознаки того, що ChatGPT ось-ось стане повсюдним, наприклад, у контактних формах компаній, які зараз починають замінювати своїх співробітників чат-ботом.