-->

Компанія Facebook тепер буде називатись Meta

На події Facebook Connect головний виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг об’явив про перейменування компанії. В майбутньому материнська компанія Facebook змінить назву на Meta. Тим не менше, Цукерберг зазначив, що назва Facebook не повністю охоплює всі аспекти діяльності компанії і, як і раніше, це пов’язано з одним продуктом.

Компанія Facebook тепер називається Meta

Поки відомо, що корпоративна структура компанії не зміниться, а інформування про фінансові результати отримають структуру.

Цукербергу належить Twitter-аккаунт @meta (його публікації захищені від вільного перегляду на даний момент) і домен meta.com. Зараз цей домен перенаправляє відвідувачів на сторінку привітання у Facebook, де описуються зміни та стремління компанії сформувати метавселенну.

 

Термін «метавсесвіт», спочатку з'явився в романі-антиутопії трьох десятиліть тому, а тепер привертає увагу видатних діячів Кремнієвої долини, описує ідею загального віртуального середовища, яке може отримати доступ до людей, які використовують різні пристрої.

Метавсесвіт буде сприйматись як гибрид сьогоднішнього соціального досвіду в Інтернеті, іноді розширюваного в трьох вимірах або відтвореного в фізичному світі. Це дозволить вам ділитися захоплюючим досвідом з іншими людьми, навіть коли ви не можете бути разом, і робити разом з тим, чого ви не могли зробити у фізичному світі. Це наступна еволюція в довгому ряді соціальних технологій, відкриваючи новий розділ для нашої компанії. Марк розповів більше про це відображення в листі засновника.