-->

Як часто пошукова машина обходить Інтернет?

Більш точно це питання можна сформулювати так:
Як швидко нові сторінки з'являються в індексі пошуковика і як часто пошуковик їх потім оновлює?

Безумовно, ідеальний пошуковик повинен мати будь-яку сторінку в своєму індексі відразу ж, як тільки вона з'явилася. І існуючі пошукові системи до цього прагнуть. Однак величезний обсяг Інтернету ставить тут свої перешкоди і обмеження.

Від обходу раз в місяць на початку двохтисячних років до теперішнього часу пошуковики перейшли до щотижневої індексації. Однак, оскільки є такі типи інформації (новини, ціни, курси валют), які оновлюються набагато швидше, пошуковики мають спеціального «швидкого робота», який може обходити швидко змінні сайти і по кілька разів на день.

Зараз настає ера «пошуку в реальному часі»: «швидкі роботи» пошукових систем намагаються домогтися, щоб нові документи з'являлися в індексі миттєво за мірками Інтернету (за півгодини-годину). В першу чергу це відноситься, звичайно, до «швидких» порталів - «Твіттера», новин, форумів і блогів.

Яким чином сайти і інтернет-сервіси потрапляють в списки такого «швидкого робота» - окрема розмова. Пошуковик має механізми «самонавчання» «швидкого робота». Якщо ваш сайт вже досить авторитетний (має високий контрольний ранг) і при цьому містить багато сторінок, які часто змінюються, у нього досить багато шансів бути поміченим «швидким роботом».

Швидко робот