-->

Нове оновлення PageSpeed ​​Insights (листопад, 2021)

15 листопада 2021 року PageSpeed Insights UI оновив дизайн сайту, а також переїхав на нову адресу

Крім того, з 13 листопада 2021 р. PageSpeed Insights тепер використовує Lighthouse 9.0.0.

    Що нового PageSpeed ​​Insights (далі PSI)?


    Редизайн користувальницького інтерфейсу PSI спрямований на покращення представлення даних звіту та додавання ясності та деталізації до даних, доступних у звіті. Новий інтерфейс користувача націлений на те, щоб бути більш інтуїтивно зрозумілим і допомагати розробникам швидко отримувати інформацію про лабораторні та польові характеристики своїх сторінок. Фундаментальні зміни в інтерфейсі користувача включають:

    - Чіткий поділ польових та лабораторних даних

    Розробники змінили інтерфейс користувача, щоб чітко відокремити польові дані від лабораторних. Ярлики "Польові дані" та "Лабораторні дані" були замінені текстом, який вказує, що означають дані та як вони можуть допомогти. Розробники також винесли розділ "Польові дані" нагору. Традиційна лабораторна оцінка продуктивності, яка в даний час відображається вгорі, була переміщена в розділ лабораторних даних, щоб уникнути двозначності щодо походження оцінки.

    Якщо ви не знаєте різниці між лабораторними та польовими даними, ознайомтесь із поясненням на web.dev.

    Розділ для польових даних Google PSI
    Розділ для польових даних

    Розділ лабораторних даних

    Розділ лабораторних даних

    Оцінка Core Web Vitals

    Результат оцінки Core Web Vitals, який раніше відображався як одне слово "пройдено" або "не пройшов" у польових даних, тепер виділяється в окремий підрозділ з окремим значком.

    Зауважте, що процес оцінки Core Web Vitals не змінився. Метрики Core Web Vitals FID, LCP та CLS можуть агрегуватися лише на рівні сторінки чи джерела. Для агрегатів з достатнім обсягом даних за всіма трьома показниками агрегування проходить оцінку Core Web Vitals, якщо 75% всіх трьох показників є хорошими. А якщо ні, то агрегування не проходить оцінку. Якщо для агрегування недостатньо даних FID, воно пройде оцінку, якщо обидва 75% LCP і CLS є хорошими. Якщо у LCP або CLS недостатньо даних, агрегування на рівні сторінки або джерела не можна оцінити.

    Ярлики для мобільних та настільних ПК

    У новій версії змінили меню навігації вгорі та включили посилання для мобільних та настільних комп'ютерів централізовано на сторінці звіту. Посилання тепер легко видно і чітко вказують на платформу, для якої відображаються дані. Це також допомогло очистити навігаційну панель.

    Іконки для мобільних та настільних ПК PSI до
    Наклейки для мобільних та настільних ПК PSI до

    Наклейки для мобільних та настільних ПК PSI тепер
    Наклейки для мобільних та настільних ПК PSI до

    Резюме походження

    Підсумок походження, який надає агрегований бал CrUX для всіх сторінок з початкової точки, наразі з’являється після натискання прапорця. Ми перемістили цей розділ звіту на нову вкладку «Origin» в розділі «Field Data section».



    Додаткова корисна інформація

    Тепер звіт містить новий інформаційний розділ у нижній частині кожного поля та лабораторну картку з такими деталями про вибіркові дані:

    • Період збору даних
    • Тривалість відвідування
    • Пристрої
    • Мережні підключення
    • Обсяг вибірки
    • Версії Chrome
    Ця інформація має покращити відмінність між лабораторними та польовими даними та допомогти користувачам, які раніше не знали, як два джерела даних (лабораторія та поле - "lab and field") можуть відрізнятися.

    lab and field

    Розгорнутий перегляд

    У нас є нова функція «Розгорнути перегляд»(Expand view), яка додає функцію деталізації до розділу даних поля та дозволяє переглядати детальні відомості про показники Core Web Vitals.

    Expand view

    Зображення сторінки

    Ми видалили зображення завантаженої сторінки, яке з’являється прямо біля поля даних. Зображення та мініатюри сторінки, що відображають послідовність завантаження, будуть доступні в розділі лабораторних даних.

    Щоб отримати найновішу документацію продукту, відвідайте https://developers.google.com/speed/docs/insights/.

    Оновлення web.dev/measure

    Щоб зменшити невідповідність між різними інструментами в наборі інструментів продуктивності, розробники також оновли web.dev/measure, щоб він працював безпосередньо за допомогою API PageSpeed ​​Insights.

    Раніше розробники створювали звіти як через інструмент PSI, так і за допомогою /вимірювання та переглядали різні номери Lighthouse. Однією з основних причин розбіжностей було те, що /measure створював усі тести зі США (через те, що раніше він мав хмарний сервер у США).

    Завдяки /measure виклику того самого API безпосередньо, що й інтерфейс користувача PSI, розробники отримають більш послідовний досвід використання PSI та /measure. Розробники сервісу також внесли кілька змін у /measure на основі того, як користувачі використовують інструмент. Це означає, що вхід у систему для /measure буде припинено, але найбільш використовувані функції — перегляд кількох категорій — залишаться доступними для використання.

    /measure
    Новий вигляд /measure

    PSI сьогодні

    Зробивши крок назад, давайте подивимося, що пропонує поточний звіт PageSpeed ​​Insights. Звіт PSI містить дані про ефективність як для мобільних, так і для настільних пристроїв на окремих вкладках і пропонує, як можна покращити сторінку. Ключові компоненти звіту в кожному окремому випадку подібні і складаються з наступного:

    Показник ефективності (Performance Score): показник продуктивності відображається у верхній частині звіту PSI і підсумовує загальну ефективність сторінки. Цей показник визначається за допомогою Lighthouse для збору й аналізу лабораторних даних про сторінку. Оцінка 90 або вище вважається хорошим, 50-90 потребує покращення, а нижче 50 – поганим.

    Польові дані (Field Data): польові дані, отримані з набору даних звіту CrUX , надають уявлення про реальний досвід роботи користувача. Дані включають такі показники, як First Contentful Paint (FCP), і вимірюють основні Web Vitals ( Перша затримка введення (FID), Largest Contentful Paint (LCP) і Кумулятивний зсув макета(CLS). Поряд зі значеннями показника ви також можете побачити розподіл сторінок, де значення певного показника було «Добре», «Потрібне покращення» або «Погано», що позначено зеленими, жовтими та червоними смугами відповідно. Розподіл та оцінки відображаються на основі завантажень сторінок для користувачів у наборі даних CrUX. Оцінки розраховуються за останні 28 днів і недоступні для нових сторінок, де достатньо даних реальних користувачів може бути недоступним.

    Підсумок походження (Origin Summary): користувачі можуть натиснути прапорець "ПShow Origin Summary", щоб переглянути зведену оцінку для показників для всіх сторінок, які обслуговуються з одного джерела за останні 28 днів.

    Лабораторні дані (Lab Data): показник продуктивності лабораторії, розрахований за допомогою Lighthouse, допомагає усунути проблеми з продуктивністю, оскільки він збирається в контрольованому середовищі. Звіт показує продуктивність за допомогою таких показників, як перший вміст із зображенням, найбільший вміст, індекс швидкості, сукупний зсув макета, час до інтерактивності та загальний час блокування. Кожен показник оцінюється та позначається значком, що вказує на "добре", "потребує покращення" чи "погано". Цей розділ добре вказує на вузькі місця продуктивності перед випуском і може допомогти діагностувати проблеми, але може не охоплювати реальні проблеми.

    Аудити (Audits): у цьому розділі перелічено всі аудити, проведені Lighthouse, і список пройдених аудитів, а також можливості для покращення та додаткова діагностична інформація.