-->

У TikTok з'явилася можливість генерувати фони за допомогою штучного інтелекту

У додатку соціальної мережі TikTok з'явилася можливість генерувати зображення для фонів за текстовим описом. Зазначається, що якість отриманих зображень низька та нейромережа справляється тільки з простими описами.


Генерація зображень у TikTok

Журналісти видання The Verge встигли протестувати функцію та зазначили, що нейромережа не вміє генерувати фотореалістичні зображення, а робить їх схожими на малюнки. Також було помічено, що нейромережа уникає деяких тем і робить зображення, згенеровані за такими описами, абстрактними.

Фахівці вважають, що розробники навмисне урізали можливості ефекту. По-перше, у програми TikTok велика аудиторія, і часте використання ефекту накладало б додаткові витрати на обчислення. По-друге, за допомогою фотореалістичної генерації можна створювати зображення, які порушують правила майданчика.

Наприклад, журналісти попросили нейромережу згенерувати зображення за описом «оголена модель на пляжі». В отриманих зображеннях використовувалися кольори людської шкіри та схожі форми людського тіла, але без деталей.

Генерація зображень у TikTok за текстом

Експерти зазначають, що такий крок із боку соціальної мережі говорить про те, що технологія генерації зображень за текстовим описом стає більш популярною і проникає у повсякденні мобільні програми. Поки що у фахівців немає прогнозу на подальший розвиток подібних рішень, але вони зазначають, що можлива поява подібних функцій і в інших соціальних мережах.