-->

Google Search Console оновив інструмент видалення URL



Google Search Console вніс оновлення в інструмент видалення URL (Removals). Тепер власники сайтів можуть тимчасово виключити сторінки сайту з результатів пошуку, а також подивитися застарілі запити на видалення контенту і знайти контент відфільтрований Безпечним пошуком.

Тимчасове виключення сторінок з видачі

Якщо на сайті є сторінка, яку необхідно швидко видалити з пошуку Google, веб-майстри можуть скористатися цим інструментом. Сторінки заблокують на термін до шести місяців.

Щоб тимчасово виключити сторінку з видачі, потрібно відкрити інструмент видалення URL в Search Console, перейти у вкладку «Тимчасові видалення». Потім потрібно натиснути «Створити запит». Вебмайстрам буде доступно два варіанти:

Тимчасове видалення URL дозволить вилучити статтю зі своїх результатів пошуку приблизно на шість місяців. Копія сторінки з кеша і її розширений опис також будуть видалені.
Видалення кеш копії сторінки дозволить видалити опис сторінки, поки вона не буде знову просканована.

Google Search Console оновив інструмент видалення URL
Google Search Console

Перегляд застарілих запитів на видалення контенту

У цьому розділі користувачі зможуть побачити інформацію про запити на видалення застарілих результатів, поданих за допомогою інструменту Remove Outdated Content. Цей інструмент можуть використовувати користувачі, якщо в пошуку відображається сторінка, якої більше не існує.

Remove Outdated Content






Пошук контенту, відфільтрованого Безпечним пошуком

За допомогою спеціального розділу в Search Console можна переглянути сторінки, які користувачі позначили як контент для дорослих. Користувачі можуть повідомляти про такі сторінках за допомогою спеціальної форми. Якщо пошуковик після перевірки вирішить, що контент повинен фільтруватися засобами Безпечного пошуку, то ці URL отримають позначку як контент для дорослих.
відфільтрованого Безпечним пошуком
Детальніше ознайомитися з можливостями інструменту Removals можна в Довідці.



Джерело: блог Google