-->

Що таке SEO?


Термін «SEO» = «Пошукове просування» = «Пошукова оптимізація» = «Розкрутка сайту» = «SEO-оптимізація» = «Просування сайту».

Як ми бачимо, термінів використовується багато, а суть, яка криється за ними - одна.

ВИЗНАЧЕННЯ SEO


Загальне визначення
SEO (абревіатура від Search Engine Optimization) - комплекс заходів щодо збільшення видимості сайту в пошукових системах за цільовими пошуковими запитами.

Що таке SEO в «побутовому плані»
SEO (Search Engine Optimization) - сукупність робіт, спрямована на поліпшення позицій сайту в результатах видачі пошукових систем для збільшення відвідуваності сайту.

Альтернативне, розгорнуте визначення
SEO (Search Engine Optimization) - сукупність робіт з розвитку сайту, зміни його оптимізації, аналізу поведінки користувачів, спрямована на поліпшення вже існуючих позицій по цільових запитах в пошукових системах, а також отримання хороших позицій ( в ТОП-10) за новими цільовими запитам.
Від загальної кількості і частотності запитів що просуваються безпосередньо залежить відвідуваність сайту з пошуку (органічної видачі) і, отже, його «розкрученість».
Сукупність запитів за якими здійснюється просування має назву - семантичне ядра сайту.
що таке сео

До робіт по SEO-оптимізації (пошуковому просуванню) відносять:

  • аналіз алгоритмів ранжирування пошукових систем, для виявлення ключових факторів ранжирування, відстеження нововведень пошукових систем;
  • аналіз поточного попиту (статистики пошукових запитів, відвідувань сайтів в тематиці);
  • складання списку пошукових запитів запитів (семантичного ядра);
  • роботи по поліпшенню самого сайту (внутрішня оптимізація);
  • роботи по збільшенню цитування сайту і числа його згадок в мережі (зовнішня оптимізація, робота зі зворотніми посиланнями);
  • роботи з аналізу поведінки користувачів на сайті і на сторінках результатів видачі (поліпшення поведінкових факторів);
  • відстеження результатів (позиції по цільових запитах, трафіку) і внесення коригувань в поточну схему роботи.